Drie verdachten opgepakt voor zinloos geweld in Mechelen

In Mechelen zijn drie verdachten opgepakt voor een geval van zware agressie afgelopen weekend aan de IJzerenleen. Het gaat om twee minderjarigen en een man van 21. Ze sloegen, schijnbaar zonder aanleiding, een 28-jarige man in elkaar, die daarbij zwaargewond raakte.
Belpress.com

"Het motief van de daders is nog onduidelijk. We weten wel dat ze de persoonlijke bezittingen van het slachtoffer buit gemaakt hebben. Alles wijst dus op een geval van zinloos straatgeweld", aldus parketwoordvoerster Lieselotte Claessens.

Het incident gebeurde zondagochtend rond 6 uur aan de IJzerenleen in Mechelen. De politie werd ingelicht over een zwaargewonde persoon die daar op de grond lag.

Het slachtoffer, een 28-jarige man, werd er in elkaar geslagen, maar van de daders ontbrak elk spoor. De man werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, maar intussen zou zijn toestand stabiel zijn. Hij kon gezien zijn verwondingen niet meteen verhoord worden.

Op enkele beelden van een bewakingscamera kon de politie zien hoe het slachtoffer door drie personen werd aangevallen. Hij kreeg verschillende slagen en stampen van het drietal. Op basis van die beelden kon de politie de identiteit van de daders achterhalen. Ze werden maandag opgepakt.