Kyle MacLachlan keert naar "Twin Peaks" terug

Kyle MacLachlan kruipt opnieuw in de huid van speciaal agent Dale Cooper in het derde seizoen van de cultserie "Twin Peaks". Dat meldt de Amerikaanse zender Showtime.

Het nieuws raakte bekend op een bijeenkomst van tv-recensenten in Californië waarop MacLachlan zelf aanwezig was. "Ik denk dat je een straffe kop koffie nodig hebt", verwees hij naar een van de bekendste uitspraken van het personage Cooper. "Ik ben blij naar de vreemde en prachtige wereld van "Twin Peaks" te kunnen terugkeren. May the forest be with you."

Bedenker van "Twin Peaks" David Lynch bevestigde het nieuws even later op Twitter met de bijhorende hashtag #damnfinecoffee.

Het derde seizoen van "Twin Peaks" komt volgend jaar in de VS op de buis, zo'n 25 jaar na de eerste twee seizoenen die in 1990 en 1991 verschenen. Telkens speelde MacLachlan toen de rol van Cooper.

De serie heeft hem geen windeieren gelegd. Later strikte hij rollen in series als "Agents of shield", "The good wife", "Portlandia", "Desperate housewives" en "Sex and the city".