Onderzoek naar overname van Omega Pharma door Perrigo

De Britse concurrentiewaakhond CMA is een onderzoek gestart naar de overname van Omega Pharma door Perrigo. De overname, eind vorig jaar goed voor een bedrag van 3,6 miljard euro, zou de concurrentie op de Britse markt kunnen aantasten, schrijft de Financial Times.

De CMA heeft bijkomende uitleg gevraagd "van elke belanghebbende partij". Met de overname kwam Perrigo, met zetel in Ierland, in één klap in de top-vijf van grootste spelers in de voorschriftvrije markt.

De krant De Tijd berichtte vandaag nog dat Marc Coucke op de verkoop van zijn belang in Omega Pharma al een winst van 85 miljoen euro heeft geboekt. Coucke kreeg voor zijn participatie 1,25 miljard euro, waarvan de helft cash en de andere helft in Perrigo-aandelen. Die worden met de dag meer waard.