Verdacht pakje aangetroffen bij bushalte in Etterbeek

Aan een bushalte langs de Jachtlaan in Etterbeek werd rond 8 uur vanmorgen een verdacht pakket aangetroffen. Er werd meteen een ruime veiligheidszone afgebakend, waarbinnen 200 mensen werden geëvacueerd. Het tramverkeer op lijn 81 werd even stilgelegd. Omstreeks 10 uur werd de veiligheidszone opgeheven en mocht iedereen weer naar huis.

"De politie verwittigde mij dat een man aan de Jachtlaan, ter hoogte van de bushalte, een koffer had achtergelaten, met de boodschap "u moet vluchten, want dit gaat ontploffen"", vertelde burgemeester Vincent De Wolf, kort na de ontdekking.

Er werd meteen een veiligheidsperimeter ingesteld. 200 mensen werden geëvacueerd. "In volle ochtendspits is het niet eenvoudig om de buurt te ontruimen, want er wonen veel mensen en er zijn verschillende winkels, maar we doen het wel. Iedereen wordt opgevangen in het sportcentrum op de Veldlaan, en ik ga zelf ook ter plaatse", aldus De Wolf.

Ontmijningsdienst DOVO ging meteen ter plaatse om het pakket tot ontploffing te brengen. Het verdachte pakje bleek uiteindelijk niet schadelijk.

Omstreeks 10 uur werd de veiligheidszone opgeheven. De geëvacueerde mensen mochten met mondjesmaat weer naar huis. Het tramverkeer op lijn 81 werd rond die tijd ook weer hervat.

De politie is nog op zoek naar de man die de verdachte koffer achterliet. De beelden van een bewakingscamera worden geanalyseerd, en enkele getuigen zullen worden verhoord. "We weten niet wie hierachter zit, maar we moeten dit ernstig nemen", aldus De Wolf.