Woody Allen maakt tv-serie voor on-demandzender

De Amerikaanse regisseur Woody Allen is ingegaan op de vraag van de Amerikaanse on-demandzender Amazon Prime Instant Video om een volledig televisieseizoen van een komische serie te maken. De zender van Amazon werd in 2006 opgericht en is beschikbaar in Amerika, Japan, Groot-Brittannië en Duitsland.

Woody Allen is op dit ogenblik de laatste hand aan het leggen aan zijn meest recente film met onder anderen Emma Stone, Joaquin Phoenix en Jamie Blackley. De film over een professor filosofie die een identiteitscrisis beleeft heeft nog geen titel gekregen.

De viervoudige Oscarwinnaar heeft een contract getekend bij de Amerikaanse on-demandzender Amazon Prime Instant Video voor het schrijven en regisseren van een volledig seizoen van een komische serie met afleveringen van een half uur. De serie zal volgend jaar aangeboden worden op de zender van Amazon.

"Ik vermoed dat Roy Price (CEO van Amazon Studios) hier spijt van zal krijgen. Ik heb nog geen flauw benul van wat ik ga doen", aldus de 79-jarige Woody Allen. De serie zal in 2016 op antenne verschijnen. Zondag won de Amazonserie "Transparent" nog twee Golden Globes.