Zwaar ongeval met ziekenwagen in Lichtaart

Op de Herentalsesteenweg in Lichtaart is een zwaar verkeersongeval gebeurd met een mug-voertuig van het AZ in Herentals. Het voertuig ging enkele keren over de kop. De brandweer moest een inzittende bevrijden. De toestand van de dokter en de verpleegster is stabiel.

Rond kwart voor 11 vanmorgen reed de mug op de Herentalsesteenweg in Lichtaart voor een interventie in Kasterlee. De verpleegster zat aan het stuur van de mug toen ze even naast de rijbaan reed in de berm. De verpleegster verloor de controle over het stuur en ging met haar voertuig links van de rijbaan in het bos. De wagen ging daarbij enkele keren over de kop en raakte zwaar beschadigd.

In het voertuig zaten de verpleegster en de dokter van de dienst spoedgevallen van het AZ Herentals. De brandweer van Kasterlee en Herentals heeft de dokter moeten bevrijden uit het voertuig. De verpleegster en de dokter werden overgebracht naar het ziekenhuis. Hun toestand is stabiel.

Door het verkeersongeval was er beurtelings verkeer op de Herentalsesteenweg tussen Herentals en Lichtaart.