20 jaar later staan ze zelf voor het altaar

20 jaar geleden was het de generale repetitie en afgelopen weekend was het voor echt. Toen stonden Briggs en Brittney Fussy voor het altaar, net zoals in 1995 het geval was. Toen was zij het bloemenmeisje en hij de ringdrager op het huwelijk van zijn meter.

Van ringdrager en bloemenmeisje naar man en vrouw. Zo kan je heel kort de relatie beschrijven tussen Briggs en Brittney. Drie jaar oud waren ze in 1995, waardoor ze niet echt veel meer weten van die bewuste dag. "Ik weet bijna niets meer van dat moment. Wel ben ik hem nooit vergeten en dat komt vooral door zijn bijzondere naam", zegt Brittney op CNN.

De eerste reünie in het derde middelbaar

Het zou ruim tien jaar duren vooraleer ze die naam nog eens zou horen. Haar klasleerkracht zei opeens dat er een nieuwe jongen in hun klas zou zitten. Zijn naam? Briggs. Meteen begon het haar te dagen dat dit niemand anders kon zijn dan de ringdrager uit het verleden. Ze vertelde het aan haar moeder en die bevestigde het vermoeden. "We moesten er hard mee lachen dat onze moeders elk foto's van ons hebben hangen thuis", Brittney.

En de eerste scheiding

Na twee jaar in dezelfde klas gezeten te hebben, sloeg de vonk over en werden ze een koppel. Hun prille liefde kwam onder druk te staan toen ze gingen verder studeren. Hij trok naar de universiteit van Wisconsin, terwijl Brittney haar studies ging voortzetten aan de universiteit van Minnesota.

Ze hielden er een langeafstandsrelatie op na, maar pas bij Briggs terugkeer naar Minnesota werd het voor beiden duidelijk dat ze voor elkaar waren geboren. "Toen ik terug kwam wist ik het, ik zou met haar trouwen", zegt Briggs aan CNN.

Het altaar

De foto waarop ze als driejarigen te zien zijn, heeft nu een prominente plaats gekregen in hun huiskamer. Die foto was meteen ook de inspiratiebron voor hun eigen huwelijksfoto. "Ik ben nogal melig als het over liefde gaat, daar ga ik niet over liegen", zegt de bruid.

Het feit dat ze elkaar na 20 jaar eeuwige trouw beloofd hebben, maakt volgens haar deel uit van Gods plan. "De tweede keer dat we naar het altaar liepen, zullen we nooit vergeten", weet het koppel. "Het was prachtig. Nog perfecter zou onmogelijk zijn."

lees ook