3.560 voertuigen gecontroleerd tijdens gezamenlijke actie politie en douane

De Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen en de federale wegpolitie hebben aan de grensovergang in Rekkem (West-Vlaanderen) 3.560 voertuigen gecontroleerd tijdens hun eerste gezamenlijke controleactie met een nummerplaatscanner of ANPR-camera. Dat melden de douane en de politie in een persbericht. Er werd voor 4.356 euro aan boetes geïnd.

De bedoeling van de actie was om bestuurders die niet in orde zijn met hun verkeersbelasting, hun verzekering, hun keuringsbewijs, of openstaande boetes hebben op te sporen en tegen te houden. De politie keek ook speciaal uit naar geseinde voertuigen en gezochte personen.

De actie van woensdagmiddag leverde zestien "hits" op 3.560 controles. Dertien voertuigen werden onderschept en er werd voor 4.356 euro aan boetes geïnd. Er werden ook zestien processen-verbaal opgemaakt, waarvan één gerechtelijk. Er werden tot slot zeventien ademtesten afgenomen, maar die waren allen negatief.

Het is de bedoeling om de actie van woensdag in de toekomst op geregelde basis uit te voeren. Het zou gaan om een achttal acties per maand in de regio's Menen, Kortrijk, Brussel en Luik.