"Het is gewoon wachten tot hij zichzelf in de voet schiet"

Het was de voorbije jaren erg gemakkelijk om de politieke voorkeur van Eric Hartsburg uit Indiana te raden. Op zijn slaap had hij immers in het groot twee letters "R" laten tatoeëren. Die stonden voor Romney en Ryan, de twee Republikeinse uitdagers van Democraten Obama en Biden. Romney en Ryan verloren de verkiezingen in 2012 en drie jaar later zijn ze ook de steun van hun grootste fan kwijt.
2012 AP

Mitt Romney zelf heeft officieel nog niet in zijn kaarten laten kijken als het gaat over de presidentsverkiezingen van 2016. Mocht hij toch een tweede gooi naar het hoogste ambt ambiëren, dan zal dat deze keer zonder steun zijn van zijn gewezen trouwste fan.

"Zelfs als hij zou beslissen om mee te doen, dan zou hij wat later toch nog iets zeggen om zijn kansen de nek om te wringen", zegt Hartsburg in de Amerikaanse media. "Bij hem is het altijd wachten op het moment dat hij zichzelf in de voet schiet. Aanvankelijk gaat het goed - dan gebeurt er iets - en is het voorbij."

Weg met de tatoeage

De Amerikaan kreeg destijds 15.000 dollar (12.700 euro) van een anonieme Republikein, op voorwaarde dat hij die tatoeage op zijn gezicht zou zetten. "Het geld speelde natuurlijk een rol, maar ik stond ook helemaal achter zijn ideeën. In mijn ogen was zijn programma het meest geschikt om de economie te herstellen", zegt hij.  

Van dat geloof blijft vandaag dus niets meer over. Hij heeft intussen al twee lasersessies achter de rug om de dubbele "r" te verwijderen.

"Ik was lange tijd een loyale partijsoldaat en financieel heb ik mijn voordeel gedaan, maar nu is het genoeg geweest", besluit de 32-jarige man in New York Magazine.  

lees ook