"Man uit Charleroi bekent contacten met Amédy Coulibaly"

Een man uit Charleroi heeft bekend dat hij de afgelopen maanden contact zou hebben gehad met Amédy Coulibaly, de dader van de gijzeling in een Parijse supermarkt waarbij vier slachtoffers vielen. De man zou zichzelf hebben aangegeven bij de politie. Hij is onder aanhoudingsmandaat geplaatst voor wapenhandel.

Bij de man thuis zouden volgens een bron dicht bij het dossier documenten zijn gevonden waarin onderhandeld wordt over de verkoop van wapens, en met name een Tokarev-pistool.

Volgens de bron zou de man aan de agenten hebben gezegd dat Coulibaly bij hem een voertuig wilde kopen en dat hij Coulibaly opgelicht zou hebben. Toen de man nadien vernam dat Coulibaly banden onderhield met terreurorganisatie IS, zou hij uit schrik hebben besloten de ordediensten in te lichten.

De speurders voerden daarop een huiszoeking uit bij de man en troffen in zijn woning bewijzen aan van zijn verklaringen. Ze vonden ook documenten waarin onderhandeld wordt over wapens.

De man uit Charleroi werd opgepakt en verhoord. Hij is nu aangehouden voor wapenhandel. Het federaal parket onderzoekt de zaak, en houdt daarvoor contact met de Franse autoriteiten.