"Oproep aan allochtonen om cartoons in te zenden"

Rudi Vranckx heeft in de talkshow "Bart & Siska" een oproep gedaan aan mensen van allochtone origine om ook van zich te laten horen met pen en papier. De journalist heeft al zeshonderd cartoons toegestuurd gekregen sinds hij op deredactie.be het opiniestuk "Laat 1.000 cartoons verschijnen" publiceerde.

Rudi Vranckx is verbaasd dat zijn oproep om te tekenen tegen het extremisme en het gratuite geweld van extremisten. Zijn oproep is niet in dovemansoren gevallen. Hij heeft intussen al meer dan zeshonderd cartoons gekregen.

"Het loopt als gek. Het blijft maar stijgen. We gaan ook iets doen met alle inzendingen. Ze worden gepubliceerd op onze website check-point.be", aldus Rudi Vranckx in de talkshow "Bart & Siska" op Eén.

Vranckx verbaast er zich wel over dat bij de zeshonderd inzendingen geen enkele bij is van iemand van allochtone origine. "Dat vind ik straf. Het lijkt alsof er een diepe kloof is. Bij deze wil ik een oproep doen aan hen om ook te beginnen tekenen. Desnoods maken ze een cartoon waarin ze met ons lachen, met onze mentaliteit, vooroordelen en wereld", aldus Vranckx.