"Schokkend bewijs van omvang gruwelijke aanval"

Amnesty International heeft satellietbeelden vrijgegeven van de verwoestingen die de milities van Boko Haram vorige week hebben aangericht in de steden Baga en Doron Baga in Nigeria. "Ze leveren onbetwistbaar en schokkend bewijs van de omvang van de gruwelijke aanval", zegt de mensenrechtenorganisatie.

De gedetailleerde beelden van Baga en Doron Baga zijn gemaakt op 2 januari, voor de aanslagen, en 7 januari, na de aanslagen.

VOOR: Het eerste beeld, dat van 2 januari , toont bewoond gebied en dichte vegetatie.

DigitalGlobe

NA: Het tweede beeld, van 7 januari, toont de verwoestingen. De schaarse rood gekleurde gebieden tonen de nog gezonde vegetatie.

DigitalGlobe

Bij de slachtpartij door de radicaal-islamitische terreurgroep Boko Haram zijn volgens o.a. Amnesty International en Artsen Zonder Grenzen 2000 doden gevallen. De Nigeriaanse overheid houdt het op 150.

Meer satellietbeelden vind je hier.