Bergen overweegt nieuw kunstwerk van Arne Quinze

De organisatoren van Mons 2015 overwegen om een nieuw kunstwerk van de kunstenaar te bestellen. Zijn installatie "The passenger" werd het voorbije weekend afgebroken uit veiligheidsoverwegingen.

Het directiecomité van de stichting Mons 2015 raadt zijn raad van bestuur aan een nieuw kunstwerk te laten bouwen door Arne Quinze om te vermijden dat ze in een gerechtelijke procedure verwikkeld raken over schadevergoedingen.

De installatie "The passenger" werd het voorbije weekend afgebroken. Begin december werd de constructie met 44.000 planken opgericht in Bergen. Op kerstdag stortte een deel van de installatie in. De stabiliteitsproblemen bleven aanhouden en uit veiligheidsoverwegingen werd het kunstwerk afgebroken.

Mons 2015 had 400.000 euro geïnvesteerd in het kunstwerk dat vijf jaar lang in het centrum van Bergen moest blijven staan. De raad van bestuur van Mons 2015 komt op 21 januari samen om het voorstel te bespreken.