Cobra.be op zoek naar songtekst voor Rick de Leeuw

Naar aanleiding van Gedichtendag op donderdag 29 januari organiseert cobra.be een poëziewedstrijd. "Schrijf een tekst op de melodie van "Een dag, zo mooi" van Tröckener Kecks. Rick de Leeuw, de gewezen frontman van de band, is de ambassadeur van de wedstrijd.

Mensen die in hun pen willen kruipen en willen deelnemen aan de poëziewedstrijd van cobra.be kunnen hun tekst van donderdag 15
tot en met woensdag 28 januari posten op de website cobra.be. Uit de tien teksten met de meeste stemmen kiest Rick de Leeuw de winnaar.

Rick de Leeuw was twintig jaar lang de frontman van Tröckener Kecks. De groep was een van de pioniers van de Nederlandstalige rock, samen met The Scene en De Kreuners.

De laureaat van de wedstrijd wordt op Gedichtendag op 29 januari bekendgemaakt. Het thema van Gedichtendag is dit jaar "Met zingen is de liefde begonnen". Dat is een dichtregel van de Nederlandse auteur Ilja Leonard Pfeiffer.

De poëziewedstrijd van cobra.be is aan zijn vijfde editie toe. De vorige edities waren goed voor telkens ongeveer vijfhonderd inzendingen. Aan de vorige editie in 2014 namen 600 mensen deel.