Derde Directors Guild Award voor Clint Eastwood

De Amerikaanse vereniging van filmregisseurs Directors Guild of America (DGA) heeft de vijf genomineerden voor de prijs voor de beste regisseur van het jaar bekendgemaakt. Clint Eastwood kan de onderscheiding voor de derde keer in zijn carrière winnen.

Clint Eastwood, Wes Anderson, Richard Linklater, Morten Tyldum en Alejandro Inarritu zijn genomineerd voor de Directors Guild Award voor beste regisseur. Vorig jaar ging de prijs naar Alfonso Cuaron met "Gravity".

De 84-jarige Clint Eastwood kan de onderscheiding voor de derde keer winnen met zijn film "American sniper". Richard Linklater is genomineerd voor "Boyhood". "Boyhood" was zondag de grote laureaat op het gala van de Golden Globes.

De Noorse cineast Morten Tyldum kan de prijs voor het eerst winnen met zijn film "The imitation game" over het leven van de Britse wiskundige Alan Turing. De andere kanshebbers zijn Wes Anderson met "The Grand Budapest Hotel" en Alejandro Inarritu met "Birdman".