Gentse studenten lopen storm voor Rudi Vranckx

6.000 studenten. Dat publiek krijgt Rudi Vranckx voor zich bij de lezing "Stemmen uit de oorlog" die hij op 18 maart aan de universiteit van Gent geeft. De organiserende studentenvereniging Politeia zoekt een oplossing opdat iedereen de VRT-journalist kan horen en zien spreken.

Zondagavond maakte studentenvereniging Politeia van de faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen van de Universiteit Gent op Facebook een evenement aan dat de lezing "Stemmen uit de oorlog" van Rudi Vranckx aankondigt. Daarin zal hij het hebben over zijn ervaringen als oorlogscorrespondent.

Hoewel de lezing pas op 18 maart op de agenda staat, hebben nauwelijks drie dagen later al zo'n 6.000 studenten aangegeven dat ze de lezing willen bijwonen. "Rudi-mania", klinkt het op sociale media.

Op de pagina van het evenement schrijft Politeia deze middag dat de lezing wegens overweldigend succes naar de grootste universiteitsaula in het UFO verhuist. Enig probleem: die biedt slechts plaats aan 1.000 mensen.

"Daarom bekijken we nu alle opties qua inschrijvingssystemen, livestream en dergelijke", luidt het. Johan Vande Lanotte die naast politicus voor de SP.A ook hoogleraar aan de universiteit is, krijgt alvast een pluim: "Ook nog even een special thanks to professor Johan Vande Lanotte om zijn les Staatsrecht van 18 maart te verzetten!".