Hart boven Hard organiseert wake voor solidaire samenleving

Het burgerplatform "Hart boven hard" organiseert op 26 januari een wake voor een solidaire samenleving in Antwerpen. Dat initiatief komt er twee dagen nadat Pegida Vlaanderen voor het eerst een manifestatie houdt tegen de islam. Beide evenementen werden aangekondigd via Facebook.

"We willen op een passende en positieve manier een signaal geven dat in onze samenleving iedereen zijn plaats heeft en krijgt, vanuit gelijkwaardigheid", laat Ciska Hoet, woordvoerster van de Antwerpse afdeling van "Hart boven hard", weten. "Als Pegida een manifestatie houdt tegen de islam, laat ons dan bewijzen dat Antwerpen daadwerkelijk een stad is van iedereen."

Ze voegt eraan toe dat de wake "een onmiddellijk en duidelijk antwoord is aan diegenen die verdeeldheid en haat willen zaaien op basis van afkomst of religie. We willen niet dat het Duitse Pegida geïmporteerd wordt in Antwerpen", klinkt het.

Pegida Vlaanderen heeft woensdag via Facebook laten weten dat ze op 24 januari een eerste bijeenkomst houdt, aan het Frans consulaat in Antwerpen. Woensdagavond hadden al bijna 5.000 mensen op die pagina "vind ik leuk" aangeklikt.

Op 26 januari om 18.30 uur verzamelt "Hart boven Hard" voor een tegenmanifestatie aan Het Steen in Antwerpen.

Meest gelezen