Kinepolis bouwt bioscoopcomplex nabij Parijs

De bioscoopgroep Kinepolis gaat in Brétigny-sur-Orge, 35 kilometer ten zuiden van de Franse hoofdstad Parijs, een nieuwe vestiging bouwen. Het complex zal tien zalen en 1.530 zitplaatsen tellen, zo deelt Kinepolis mee.

Kinepolis Group en projectontwikkelaar Immochan hebben alle nodige vergunningen gekregen voor de bouw van het bioscoopcomplex, dat deel uitmaakt van een nieuw commercieel centrum in Brétigny-sur-Orge. Immochan zal de bouw opstarten in februari en verhuurt nadien een winddicht gebouw aan Kinepolis, dat zal instaan voor de volledige inrichting en afwerking.

Kinepolis verwacht dat het complex op termijn ongeveer 500.000 bezoekers kan lokken per jaar. Brétigny-sur-Orge wordt de 36e vestiging van Kinepolis in Europa en de 8e in Frankrijk.

Ook in de Nederlandse gemeente Breda heeft de groep bouwplannen. Vorig jaar verwierf Kinepolis de controle over de Nederlandse groep Wolff Bioscopen (met negen vestigingen).