Kuoni stopt activiteiten als touroperator

De Zwitserse groep Kuoni heeft beslist om haar touroperatoractiviteiten te verkopen. De beslissing heeft betrekking op een 70-tal mensen in de Benelux-divisie, van wie 9 in het Belgische kantoor in Gent. "De Benelux-divisie, gefocust op avontuurlijke reizen, is al 20 jaar winstgevend", zo benadrukt algemeen directeur Jan Middelhoek in een gesprek met Belga.

"Dit is een heel ander verhaal dan twee jaar geleden, toen touroperator Best Tours en Kuoni België werden opgedoekt omdat ze verlieslatend waren", aldus Middelhoek. "Dit keer gaat het om een strategische beslissing van de groep. Deze Benelux-activiteiten zijn al 20 jaar winstgevend."

De Benelux-entiteit omvat activiteiten in Nederland, België en Duitsland, met sterke focus op avontuurlijk reizen. Er werken ongeveer 70 mensen voor, zegt Middelhoek. Het Belgische kantoor in Gent telt een 9-tal werknemers en werkt met de merknamen Koning Aap, YourWay2GO en Shoestring.

Net als Kuoni Group, geeft de algemeen directeur Benelux mee dat de aankondiging niets verandert voor werknemers of klanten. "Alles gaat gewoon door, iedereen werkt", zegt hij.

Nog volgens Middelhoek zoekt Kuoni een overnemer per entiteit, en niet voor het geheel van zijn touroperatoractiviteiten. De Benelux-divisie zou apart verkocht worden.

Kuoni Group maakte woensdagochtend bekend te stoppen als touroperator. Ze hoopt in de loop van dit jaar nieuwe eigenaars te vinden voor de activiteiten, die samen een omzet vertegenwoordigen van 1,8 miljard euro en ongeveer 3.800 werknemers tellen. Kuoni gaat zich concentreren op dienstverlening aan de wereldwijde reisindustrie.