Nederlandse snelweg uren dicht na ongeluk tankwagen

In de buurt van de Nederlandse gemeente Roermond, in Nederlands Limburg, is een deel van de snelweg A73 een tijdlang afgesloten na een ongeluk met een tankwagen. De vrachtwagen vervoerde de bijtende stof zoutzuur en die stof is aan het lekken. Buurtbewoners moesten ramen en deuren gesloten houden en binnen blijven.

Op de eerste beelden was te zien hoe een rookwolk achter de tankwagen over het wegdek rolt. Het voertuig is van achteren aangereden en opengescheurd. Zo kwam er een wolk verdund zoutzuur vrij.

De hulpdiensten sloegen meteen groot alarm en het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd. De snelweg werd in beide richtingen afgesloten en ook het treinverkeer bij Roermond werd stilgelegd. Automobilisten die achter het ongeval vaststonden, moesten in de wagen blijven en de interne luchtcirculatie op te zetten. Bewoners in de wijken rond de plaats van het ongeval moesten ramen en deuren gesloten houden en binnen blijven.

Volgens getuigen is het luchtalarm in verschillende wijken in de buurt een aantal keer afgegaan. Iets voor 16 uur kon het lek worden gestopt.