Ook moslims wonen herdenking in synagoge Ukkel bij

In de synagoge van Ukkel is een joodse herdenkingsplechtigheid gehouden voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Het was een eerbetoon, maar ook een oproep tot naastenliefde en verbroedering tussen de godsdiensten.

Zo'n driehonderd mensen woonden de plechtigheid bij in de zwaarbewaakte synagoge. Niet alleen joden, ook moslims. "Het is belangrijk om vandaag hulde te brengen en om onze afkeer te tonen van alle geweld en op te roepen tot broederschap", zei rabbijn Samuel Pinson.

"We zijn hier samen met onze joodse vrienden om te tonen dat er geen verschil is tussen een jood, een moslim, een christen, een ongelovige", zei Noureddine Smaili, voorzitter van de Molsimexecutieve. "Een mens is een mens, en een mens dood je niet."

De dienst in de volle synagoge eindigde met drie volksliederen: het Franse, het Belgische en het Israëlische.