Ophef over dansende geslachtsdelen in Zweden

Het voorlichtingsfilmpje "Snoppen och snippan" (Plasman en plasvrouw) van de Zweedse openbare omroep SVT is de voorbije week al meer dan 1,8 miljoen keer bekeken op YouTube. De uitzending van de clip in het kinderprogramma "Bacillakuten" zorgt voor heel wat commotie in Zweden.

De makers van het kinderprogramma "Bacillakuten" hebben vorige week een opmerkelijk voorlichtingsfilmpje gemaakt en uitgezonden op de Zweedse zender SVT. In de clip "Plasman en plasvrouw" figureren getekende dansende penissen en vagina's met gezicht, hoed, zonnebril en microfoon.

"We hopen met het liedje dat het voor ouders makkelijker wordt om over hun kinderen over penis en vagina te praten", motiveren de makers van de clip. "De clip is ontstaan omdat de jonge kijkers interesse toonden voor het onderwerp", meldt Kajsa Peters.

Niet alle Zweden zijn het daar mee eens. Op sociale media vroeg iemand zich af of de zender niet voor de rechter moet worden gebracht. Een andere tegenstander schreef: "Moeten kleine kinderen nu echt naar dergelijke zieke zaken kijken?".