Singaporese marine vindt romp neergestorte Airbus

Een schip van de Singaporese marine heeft de romp teruggevonden van de Airbus A320 van Air Asia die vorige maand is neergestort in de Javazee. Dat heeft Ng Eng Hen bevestigd, de minister van Defensie van Singapore. In de romp van het neergestorte toestel bevinden zich mogelijk lichamen van omgekomen passagiers.

Het toestel van Air Asia voerde een vlucht uit tussen de Indonesische stad Surabaya en Singapore, maar is nooit op zijn bestemming geraakt. Er waren 162 inzittenden aan boord, maar tot nu toe zijn slechts 48 lichamen van slachtoffers geborgen.

De Singaporese marine heeft de romp van het toestel nu gelokaliseerd, op de bodem van de Javazee. Op het wrakstuk zijn enkele woorden duidelijk leesbaar: "now" en "everyone". Die woorden maken deel uit van het logo van de lagekostenmaatschappij: "Now everyone can fly".