SP.A ontslaat lid na dubieuze internetberichten over aanslagen in Parijs

De partij SP.A heeft het lidmaatschap van het gewezen Antwerps provincie- en districtsraadslid Abdelkarim Arbib stopgezet. De SP.A kreeg vrijdag enkele screenshots van internetboodschappen onder de ogen waarin Arbib de aanslagen in Parijs lijkt te verheerlijken. Dat schrijft HLN en bevestigt Jeroen Cuypers (SP.A Antwerpen) aan deredactie.be.

Abdelkarim Arbib raakte in 2012 verkozen in de Antwerpse provincie- en districtsraad. "Dat is toen vrij vlot verlopen", zegt Cuypers. "Maar begin september gaf Arbib zijn ontslag per mail waarin hij stelde dat hij zijn mandaat in de raden niet meer zag zitten. Daarna heeft hij alle contact verbroken."

Naar eigen zeggen probeerde de partij tevergeefs nog contact op te nemen met Arbib. Vorige vrijdag werd de SP.A uiteindelijk via anonieme bron ingelicht dat Arbib opnieuw enkele twijfelachtige berichten op het internet had gezet waarin hij de daders van de aanslagen in Parijs lof betuigt. "We hebben onmiddellijk gereageerd en zijn lidmaatschap per aangetekende brief opgezegd", aldus Jeroen Cuypers. "We hebben ook de radicaliseringsambtenaar van Antwerpen en de partijtop ingelicht."

Op Twitter kwamen eerder al bedenkelijke tweets van de hand van de voormalige SP.A'er, onder meer waarin hij de onschuld van ShariaBelgium-kopstuk Fouad Belkacem verdedigt. Ook de tweet "Mijn wraak zal zoet zijn en iedereen zal weten wie Abdelkarim Arbib is. Wacht maar af. Mannenwoord", roept vragen op.