300 sans-papiers betogen voor Vreemdelingenzaken

Zowat 300 sans-papiers hebben voor de kantoren van Vreemdelingenzaken in Brussel betoogd, om meer info te krijgen over het systeem van regularisatie door werk. Vorige week donderdag had de directeur van Vreemdelingenzaken een delegatie van het Front van Migranten ontvangen en gesuggereerd dat de organisatie haar leden zou aanraden hun situatie te regulariseren door werk te zoeken, vooral in knelpuntberoepen.

"We willen directeur Freddy Roosemont nu meer verduidelijkingen vragen over de bepalingen rond de regularisatie door werk", aldus Oscar Flores, woordvoerder van het Front. "Tijdens de regularisatiecampagne van 2009 onderzocht Vreemdelingenzaken de arbeidskaarten. De dienst is toen heel streng geweest, en een groot aantal sans-papiers heeft op die manier geen verblijfsvergunning gekregen. We willen dat deze keer de FOD Werkgelegenheid hun aanvragen behandelt."