93ste (klein) autosalon van Brussel van start

De 93ste editie van het autosalon van Brussel is vanochtend van start gegaan voor de pers en zal vanmiddag worden geopend door prins Laurent. Deze editie gaat het - zoals traditioneel in de onpare jaren - om een salon voor bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen en moto's, in de volksmond een "klein" salon. Organisator Febiac mikt op 390.000 bezoekers.

Vandaag vinden ook een b2b-dag en een vipavond plaats, het grote publiek is welkom vanaf morgen tot zondag. Zes paleizen zijn gewijd aan bedrijfs- en vrijetijdswagens, "van multifunctionele bestelwagens, veelzijdige monovolumes en robuuste terreinwagens tot trendy cabriolets".

Zestal wereldprimeurs, honderdtal Belgische primeurs

Het salon belooft een zestal wereldprimeurs, een veertiental Europese premières en een honderdtal Belgische premières. In wereldpremière te bezichtigen zijn de in Brussel gebouwde Audi A1, Citroën C4, Fiat Doblo Panorama, Hyundai i30 Turbo. Tijdens de Dream Cars-tentoonstelling van 23 tot 25 januari (supplement van 5 euro op toegangsprijs) worden ook de Noble M600 convertible en de E-Car 333 in wereldprimeur getoond. Die laatste is een volledig elektrische wagen die in België gebouwd wordt.

Europese primeurs

Bij de Europese primeurs gaat het om de Audi Q3, BMW 6-Reeks, BMW X5 M, BMW X6 M, Jaguar F-Type 4x4, Mazda 2, Mazda 6, Mazda CX-5, Mercedes-Benz CLA Shooting Brake, Mercedes-Benz CLA45 AMG Shooting Brake, Mini Hatch John Cooper Works, Mitsubishi Attrage, Subaru Forester 2.0D Lineartronic CVT en Subaru Outback.