"Papa, we willen jou vertellen dat we allebei homo zijn"

De tweelingbroers Austin en Aaron Rhodes hadden een belangrijk voornemen in 2015. Na nauwelijks twee weken hebben ze dat goede voornemen al gerealiseerd: ze zijn samen uit de kast gekomen bij hun vader. Het emotionele telefoongesprek werd gefilmd en op YouTube geplaatst, waar het in 24 uur tijd al 200.000 keer is bekeken.

Minutenlang wikken en wegen de broers hun woorden. Hun nietsvermoedende vader blijft onophoudelijk vragen wat er aan de hand is. Uiteindelijk zegt Aaron dat hij homo is. "En Austin ook", voegt hij er meteen aan toe. Meteen na die outing kunnen ze geen van beiden hun tranen bedwingen.

"Zo zijn de dingen nu eenmaal", klinkt het geruststellend aan de andere kant van de lijn. "Jullie zijn allebei volwassen mensen die opgegroeid zijn in een andere generatie", zegt de vader die vervolgens ook toegeeft dat hij niet goed weet wat hij nu moet zeggen. Maar niet veel later zegt hij de volgende mooie woorden. "Jullie weten dat ik hou van jullie allebei en dat dit nooit zal veranderen."

Meest gelezen