"Vrijheid van meningsuiting betekent niet vrijheid om te beledigen"

De Turkse premier Ahmet Davutoglu heeft uitgehaald naar het Franse magazine Charlie Hebdo, dat een week na de bloedige aanslag op de redactie opnieuw een karikatuur van de profeet Mohammed heeft gepubliceerd. "De vrijheid van meningsuiting staat niet gelijk aan de vrijheid om te beledigen", aldus Davutoglu.

"De publicatie van deze karikatuur is een ernstige provocatie", aldus Davutoglu. "Wij mogen dergelijke beledigingen tegenover de profeet niet aanvaarden."

Eerder op de dag veroordeelden ook de Afghaanse taliban de publicatie van nieuwe karikaturen van de profeet Mohammed door het satirische weekblad.

Zondag nog aanwezig op mars in Parijs

Davutoglu nam zondag nog deel aan de mars in Parijs tegen de aanslag en tegen de inperking van de persvrijheid. Vandaag komt hij aan in Brussel, waar hij onder meer gesprekken zal voeren met Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker om de relaties met de EU te verbeteren.