Ahold vervangt directeur Albert Heijn

Albert Heijn krijgt op 1 februari een nieuwe directeur. Dat maakte moederbedrijf Ahold bekend. Wouter Kolk neemt begin volgende maand de plaats in van Sander van der Laan, die Ahold na zestien jaar verlaat. Volgens het concern is dat besluit "in gezamenlijk overleg" met de 46-jarige Van der Laan genomen.

Kolk is momenteel bij Ahold verantwoordelijk voor specialistische winkels en nieuwe markten.

Het vertrek van Van der Laan hangt samen met de tegenvallende ontwikkelingen bij Albert Heijn in de afgelopen twee jaar, zei een woordvoerder van Ahold desgevraagd. Hoewel het de afgelopen maanden beter ging met Albert Heijn, leek het alle partijen beter de leiding van het Nederlandse supermarktbedrijf over te dragen.

"Afgelopen 2 jaar heeft Albert Heijn belangrijk terrein verloren"

"Albert Heijn heeft op zich een goede kerstperiode achter de rug, maar dit bedrijf wordt niet gerund op kwartaalbasis", aldus de woordvoerder. "De afgelopen 1,5 à 2 jaar is belangrijk terrein verloren en werd duidelijk dat Albert Heijn moeite heeft met de positionering in de markt. Daarover werden al maanden gesprekken gevoerd, die uiteindelijk hebben geleid tot dit besluit."

De Nederlandse keten is ook in ons land actief, met meer dan 25 winkels.