Batibouw leert bezoekers "kostenoptimaal bouwen"

"Kostenoptimaal bouwen", of het optimale evenwicht tussen energiebesparingen en de meerkost ervan voor het bouwbudget, is een van de drie centrale thema's van de komende editie van Batibouw. De bouw- en verbouwbeurs plaatst daarnaast ook "start to renovate" en "het digitale huis" in de schijnwerpers. De 56ste editie van Batibouw vindt plaats van 26 februari tot en met 8 maart in de paleizen van Brussels Expo.

Het kostenoptimale punt is het punt waarop de daling van het energieverbruik de meerkost van het isoleren niet meer compenseert, legt beursorganisator Fisa uit. Dat punt ligt voor elk bouwproject anders: je moet enerzijds rekening houden met de bouwkost, maar anderzijds ook met de lagere energiekosten en de inkomsten uit premies en belastingverminderingen, voor een periode van 30 jaar.

Met "start to renovate" speelt Batibouw in op het toenemende belang van renoveren in de bouwwereld. Derde thema van de beurs wordt "het digitale huis", met aandacht voor de technologische ontwikkelingen (zoals apps) die de apparaten in huis steeds intelligenter maken. De organisatie verwacht dat deze nieuwe apps zullen slagen waar domotica nog niet in is gelukt, namelijk een vast onderdeel uitmaken van onze manier van wonen.

De professionele dagen vinden plaats op donderdag 26 en vrijdag 27 februari. Particulieren zijn welkom van zaterdag 28 februari tot en met zondag 8 maart. De nocturne vindt plaat op donderdag 5 maart.

Meest gelezen