Cartoonisten Wolinski en Tignous begraven

In Frankrijk zijn twee van de vijf vermoorde cartoonisten van Charlie Hebdo begraven, Georges Wolinski en Bernard "Tignous" Verhlac. Op de begrafenis van Tignous zei de Franse minister van Justitie Christiane Taubira dat men in Frankrijk profeten mag tekenen en spotten met elke religie.
BERTRAND GUAY
Op de kist van Tignous hadden collega's cartoons getekend.

Een week na de moorddadige aanslag op Charlie Hebdo werd Tignous begraven in de Parijse voorstad Montreuil. Op de bamboehouten kist hadden collega's cartoons getekend.

De Franse minister van Justitie Christiane Taubira voerde het woord tijdens de plechtigheid (kleine foto). Ze zei dat "men in Frankrijk alles mag tekenen,  zelfs een profeet, omdat in Frankrijk, het land van Voltaire en van de oneerbiedigheid, men het recht heeft te spotten met alle religies".

Tekenaar Georges Wolinski is begraven op de beroemde Parijse begraafplaats Père-Lachaise. In het crematorium stond een van zijn laatste tekeningen. 

Wolinski was een van de steunpilaren van het "journal bête et méchant" Hara-Kiri en daarna van de opvolger Charlie Hebdo.

Bij de aanslag op Charlie Hebdo werden twaalf mensen vermoord. Naast de twee cartoonisten zijn vandaag ook Bernard Maris begraven, de huiseconoom van Charlie Hebdo, Franck Brinsolaro, de politieagent die moest instaan voor de veiligheid van hoofdredacteur Charb, en Elsa Cayat, de psychoanaliste die een column had in Charlie Hebdo.

Woensdag was tekenaar Cabu al begraven, en morgen volgt de begrafenis van Charb, van de tekenaar Honoré, en van Mustapha Ourrad, de corrector van Charlie Hebdo.