Curatoren Belgische tak Mexx verkopen stock

De curatoren van Mexx in België wachten nog steeds op nieuws over het Nederlandse moederbedrijf, vooraleer in ons land een verkoop van de activiteiten kan doorgaan. Na het eerdere ontslag van het personeel beslisten de curatoren nu dat overgebleven stock van de winkels via andere Mexx-punten verkocht kan worden.

"Als curatoren van NV Mexx Belgium en NV Retrain, melden wij u dat wij tot op heden nog steeds geen nieuws hebben ontvangen vanuit Nederland aangaande de mogelijke overname van MEXX EUROPE BV. Zoals reeds gecommuniceerd, zijn de biedingen op MEXX België hiervan afhankelijk", klinkt het donderdag in het persbericht. Afgelopen weekend zijn de meeste Mexx-winkels dichtgegaan. De stock die nu nog over is van die negen winkels, zal "in afwachting" via Mexx-verkooppunten zoals in Inno's en de Outlet Store in Maasmechelen naar de consument gaan.

Door het voorlopige uitblijven van een overname in Nederland gaan de drie kandidaat-kopers die geïnteresseerd zijn in de Belgische tak niet voort. "Er is in principe geen deadline," stelt curatore Valère Vereecke, "maar er zou toch binnen enkele dagen duidelijkheid moeten zijn. Samen met de collega's in Frankrijk en Duitsland wachten we daarom op nieuws uit Nederland. Het feit dat men nog steeds aan het vergaderen is, is op zich hoopvol, al weten we nog steeds niet wat de gevolgen voor België kunnen zijn".

De 180 personeelsleden van de modeketen zijn intussen ook ontslagen. Ze worden volgens de curatoren tot en met het deel in januari uitbetaald.