I Love Techno uitgeroepen tot beste indoorfestival

I Love Techno is gisterenavond uitgeroepen tot beste indoorfestival van 2014, tijdens de zesde editie van de European Festival Awards in Groningen. Ons land kaapte ook nog twee andere prijzen weg.
(Archieffoto)

De prijs voor beste festival ging naar het Hongaarse Sziget Festival. Ook Groot-Brittannië deed het goed en viel in de prijzen met onder meer het festival van Glastonbury (beste affiche) en de muziekgroep Arctic Monkeys (beste headliner en beste zomerhit).

Andere winnaars waren het Poolse Festival Tauron Nowa Muzyka dat zich bewees als beste kleine festival, het Spaanse Primavera Sound dat werd uitgeroepen tot favoriete festival van de artiesten en het Nederlandse Down The Rabbit Hole, dat de prijs wegkaapte van beste nieuwkomer onder de festivals.

Ons land haalde naast beste indoorfestival nog twee andere prijzen binnen. Zo kreeg Stromae de titel van beste nieuwe artiest en ontving Live Nation de prijs voor beste evenementenpromotor.

In totaal deden 35 festivals mee in de competitie.

Meest gelezen