Nieuwe klacht tegen Bill Cosby kan tot rechtszaak leiden

De naam van Bill Cosby wordt opnieuw in een slecht daglicht geplaatst. Een nieuw slachtoffer beweert in 2008 te zijn gedrogeerd en seksueel misbruikt door de Amerikaanse komiek, zo melden verschillende Amerikaanse media. Het zou de eerste klacht zijn tegen Cosby die nog niet verjaard is.
Invision2013

Het is de 24-jarige Chloe Goins die onlangs naar de politie is gestapt. "Mevrouw Goins en ik zijn hier om twee redenen: gerechtigheid en aansprakelijkheid", zo verklaarde haar advocaat op een persconferentie. De dame in kwestie beweert dat ze in de Playboy Mansion gedrogeerd werd door de intussen 77-jarige Bill Cosby en vervolgens seksueel werd misbruikt. Het zou gaan om het recentste vergrijp van de Amerikaan.

Cosby kreeg intussen veel aanklachten aan zijn adres, maar naar de rechter stappen kon niet voor alle vermeende slachtoffers wegens verjaring. "Mevrouw Goins is potentieel het eerste slachtoffer die binnen de regels van verjaring in Californië een aanklacht kan indienen tegen Cosby", aldus de advocaat. "Het is nu aan de politie om te zien wat er verder moet gebeuren."

De komiek blijft nog steeds alle aantijgingen ontkennen en maakte recent nog een grap in een show over deze zaak, iets wat bij de advocaat van Goins in het verkeerde keelgat is geschoten. "Het gaat hier om serieuze aanklachten van meer dan 25 vrouwen. Hopelijk begrijpen de bezoekers van zijn show dat deze vrouwen niet stil blijven zitten. Hun moed om naar buiten te treden is niet iets om grappen over te maken."