Opnieuw 11 betogers opgepakt voor rellen tijdens nationale betoging

Er zijn opnieuw elf mensen opgepakt voor de rellen na de nationale vakbondsbetoging in Brussel, begin november. De meesten zullen volgende maand voor de rechtbank moeten verschijnen. Ze worden beschuldigd van weerspannigheid tegen de politie, verboden wapendracht, slagen en verwondingen en vernielingen. In de loop van de namiddag heeft de onderzoeksrechter 4 van de verdachten ook aangehouden.

Alle verdachten werden vanmorgen, op verschillende plaatsen in ons land, uit hun bed gelicht door de politie van Brussel. Het gaat om elf dokwerkers, van wie tien Nederlandstalig zijn. 

Tegen de vier personen die werden aangehouden, liep al een gerechtelijk onderzoek. Zij verschijnen dinsdag voor de raadkamer. De zeven anderen zullen een rechtstreekse dagvaarding krijgen voor de Brusselse correctionele rechtbank. 

In totaal kon de politie al 34 vermoedelijke relschoppers identificeren. Drie van hen kregen al een werkstraf van 300 uur opgelegd.