Ozark Henry goes classic met Nationaal Orkest

Ozark Henry heeft zijn nieuw project "Paramount" voorgesteld. Daarin worden vijftien nummers van de Kortrijkse zanger in een klassiek kleedje gestoken, met behulp van 68 leden van het Nationaal Orkest van België (NOB) in symfonische bezetting.
All rights reserved to Matthias Engels

Ozark Henry was in 2012 al het gezicht bij de viering van de 25e verjaardag van het NOB. Het symfonieorkest heeft hem nu gevraagd een album samen te stellen dat zijn verleden, heden en toekomst weerspiegelt.

Albert Wastiaux, intendant van het NOB: "We wilden een eerlijke en pure manier vinden om een symfonisch orkest met een niet-klassieke rockartiest samen te brengen op het podium. Geen band, geen elektrische gitaren, alleen het rijke geluid van ons orkest en de naakte stem van Ozark Henry."

Een single, een album en concerten

Voor "Paramount", dat staat voor excellentie in uitvoering, kregen de liedjes die Ozark Henry uitkoos volledig nieuwe arrangementen. Nu zijn de opnames in de vergevorderde Auro-3D-techniek achter de rug en vandaag werd het album voorgesteld en de eerste single, "We Can Be Heroes", een cover van het David Bowie-nummer, uitgebracht.

Begin maart is het volledige album dan te koop en volgen drie concerten: op 5 maart in de Bozar in Brussel, op 12 maart in het Palais des Beaux Arts de Charleroi en op 13 maart in het Kursaal in Oostende.

Meest gelezen