Plopsaland De Panne op zoek naar 2.000 seizoenskrachten

Plopsaland De Panne gaat op zoek naar 250 seizoensmedewerkers en 1.750 studenten voor diverse afdelingen van het themapark. Dat meldt het West-Vlaamse attractiepark.

Ieder jaar gaat het attractiepark op zoek naar honderden tijdelijke werkkrachten. Niet vanzelfsprekend want het attractiepark moet uit een kleine vijver vissen. Bovendien zoeken studenten heel vaak een job in de stad waar ze studeren. Vorig jaar bleven op piekmomenten zelfs enkele standjes gesloten omdat er te weinig mankracht aanwezig was.

Vorig jaar 1.000 studenten tewerkgesteld, nu 1.750

Dit jaar gaat het themapark al vroeg op zoek naar kandidaten. Daarvoor organiseert Plopsaland jobdagen op maandag 26 en dinsdag 27 januari. Voor alle functies wordt een uitgebreid opleidingsaanbod voorzien. Plopsa organiseert zelfs een opleiding van twee weken tot horecamedewerker, een knelpunt met de nabijheid van de kust, in samenwerking met de VDAB. Opvallend is dat Plopsa vorig jaar nog 1.000 studenten te werk stelde, dit jaar wordt dat aantal verhoogd tot 1.750.