Stad Brugge plaatst 52 fietstrommels in deelgemeenten

De stad Brugge zal in haar deelgemeenten 52 fietstrommels installeren. De inwoners kunnen die overdekte en beveiligde fietsbergingen aan een scherp prijsje huren. In de Brugse binnenstad waren er al gelijkaardige initiatieven.

In totaal worden 52 fietstrommels geplaatst op 18 locaties. De meeste trommels zijn voor 4 fietsen, al zijn er ook enkele trommels voor 2 en 5 fietsen. Per gezin kunnen 2 fietsen worden ingeschreven. Met de 52 fietstrommels zullen 182 fietsen veilig gestald kunnen worden.

De bewoners kunnen een fietsparkeerplaats huren aan 4,84 euro per maand. De stad benadrukt dat de fietstrommels enkel dienen om fietsen op te bergen en dus niet als "goedkope, bijkomende opslagruimte". 

"Locaties fietstrommels niet lukraak gekozen"

De locaties van de fietstrommels werden overigens niet lukraak gekozen. Zo werden er nachtelijke tellingen georganiseerd waarbij nagegaan werd hoeveel fietsen er buiten aan de gevels stonden en inwoners konden ook zelf suggesties doen. Die laatsten worden trouwens eerst aangeschreven voor de huur van een fietsparkeerplaats.