Verhoogde veiligheidscontroles in en rond kerncentrale Tihange

Sinds vrijdag zijn de veiligheidscontroles in en rond de kerncentrale van Tihange opgedreven. Reden daarvoor zijn de aanslagen in Parijs, laat Serge Dauby, woordvoerder van de kerncentrale, weten.

"Vanwege het huidige klimaat is beslist om de frequentie van de veiligheidscontroles te verhogen", zegt Dauby. "In en rond de kerncentrale waren al dagelijks controles. Het aantal dagelijkse rondes is verhoogd, en de lokale politie is verwittigd over de situatie."

"Hoewel we geen enkele dreiging ontvangen hebben, moeten we, als goede beheerders, het veiligheidssysteem versterken", aldus nog Dauby. Die situatie wordt regelmatig opnieuw geëvalueerd. "Zo'n verhoging van de veiligheidsmaatregelen gebeurt verschillende keren per jaar, voor verschillende redenen."