Vervolg "Avatar" pas in 2017 in de bioscoop

Het vervolg op de eerste "Avatar"-film zal niet -zoals eerder verwacht- in 2016 uitkomen, maar wel in 2017. Dat heeft regisseur James Cameron gezegd. "We waren langer bezig met schrijven dan we aanvankelijk dachten", klinkt het.

Na de succesvolle lancering van de eerst "Avatar", besloten de makers om drie sequels uit te brengen, die tegelijkertijd zouden worden gemaakt. Het was de bedoeling om in 2016, 2017 en 2018 een film in de zalen te brengen.

De lancering van die eerste film wordt nu uitgesteld. "2016 was misschien iets te ambitieus voor ons", zegt Cameron aan persagentschap AP. "We waren langer bezig met schrijven dan we aanvankelijk dachten."

De regisseur hoopt het scenario van de drie films eind deze maand te kunnen afronden, waarna de opnames in Nieuw-Zeeland van start kunnen gaan.

"Avatar" bracht wereldwijd ongeveer 2,1 miljard euro in het laatje.