Vlaamse regering maakt komaf met stokpaardje Peeters

De Vlaamse regering verwijst de merknaam 'Vlaanderen in Actie' (ViA) naar de prullenmand. Ze zal wel blijven werken aan de projecten en doelstellingen die in kader van het programma werden uitgestippeld, meldt de website van ViA.

"De Vlaamse regering blijft verder werken aan de projecten en doelstellingen van Vlaanderen in Actie, maar zal dat niet langer doen onder de merknaam "Vlaanderen in Actie/ViA". De volledige werking van Vlaanderen in Actie zal deel uitmaken van het langetermijnbeleid van de Vlaamse regering", meldt de website.

Vlaanderen in Actie was een stokpaardje van voormalig minister-president Kris Peeters (CD&V). Het project bundelde de maatregelen op lange termijn met de ambitie om van Vlaanderen een topregio te maken.

"De Vlaamse regering blijft veel belang hechten aan een beleid dat zich richt op de lange termijn, maar ze zal dat niet meer uitvoeren onder de naam Vlaanderen in Actie, of een andere aparte merknaam", klinkt het nu.