Wordt het huis van Michael uit GTA V straks werkelijkheid?

GTA V kent wereldwijd een hoge populariteit. Het spel van gamefabrikant Rockstar geeft iedereen de kans om rond te dolen in een virtuele wereld. De vraag is nu: blijft die wereld nog lang virtueel? Als het van superfan Paul Boyle afhangt alvast niet. Hij hoopt met crowdfunding een bekend huis uit het spel na te bouwen.

In GTA V kan je in de huid kruipen van verschillende personages. Een van die personages is Michael en het is zijn huis dat Boyle graag wil nagebouwd zien, inclusief het zwembad, de tennisbanen, de dubbele garage en de drie slaapkamers.

"Het begon met enkele drankjes op Kerstmis"

Om zijn droom te realiseren, heeft hij zijn project aangemaakt bij kickstarter, een bekende crowdfunddienst. Op de realisatie van zijn droomhuis kleeft een stevig bedrag van 1,6 miljoen euro. Aangezien hij tot dusver nog maar 25 euro heeft verzameld, heeft hij nog veel werk voor de boeg.

"Ik had al wat gedronken toen ik op kerstdag GTA V begon te spelen. Opeens dacht ik dat het toch heerlijk zou zijn om echt in dat huis rond te lopen. Het zou de first person view-ervaring alleen maar indrukwekkender maken", zegt Boyle tegen Übergizmo.

"En natuurlijk ben ik er mij van bewust dat 1,6 miljoen euro veel geld is. Zelfs al zou het op die manier niet lukken, dan hoop ik toch dat ik dat huis ooit echt zal kunnen nabouwen", klinkt het hoopvol. 

"Het perfecte huis"

Dat het virtuele huis aardig wat interessants te bieden heeft, kon u in het begin van dit artikel al lezen. Maar welk aspect van het huis maakt Boyle zo lyrisch? "Het hele huis is gewoon tot in de perfectie ontworpen. Vooral de tuin is ronduit indrukwekkend", getuigt de superfan. Voorts hoopt hij - als het huis er ooit komt - veel tijd door te brengen in de kamer Jimmy. "En dan wil ik er ook een tv-toestel met een gebroken beeldscherm in", besluit de jongeman.

Wandel mee door het droomhuis van Michael

lees ook