"Nee, van liefde is geen sprake"

Drie weken lang, 8 landen. Dat was de wereldreis die Jordan Axani rond de jaarwisseling gepland had met zijn vriendin Elizabeth Gallagher. Toen er een einde kwam aan hun relatie, ging de 28-jarige Axani uit Toronto, Canada, op zoek naar een reisgezel met dezelfde naam. Uiteindelijk mocht de 23-jarige studente Elizabeth Quinn Gallagher -1 van de 18 vrouwen die op de aanbieding ingingen- op 21 december met hem het vliegtuig op, naar onder meer Wenen, Praag, New Delhi en Hong Kong. Intussen zit hun wereldreis er al een week op.

"Er was een soort van broer/zus-dynamisme tussen ons. Het feit dat we vreemden voor elkaar waren, was zeker een voordeel. Er was geen relatie in het spel, waar een einde aan kon komen", aldus Gallagher op CTV News.

Axani: "Als je 3 weken zo dicht bij elkaar samen doorbrengt, dan begin je elkaar goed te kennen. Na deze ervaring heb ik het gevoel dat ik haar al jaren ken. Dit verhaal zullen we de rest van ons leven blijven vertellen."

Gallagher: "We zullen vrienden blijven en met elkaar contact houden. Maar van een romance is geen sprake."

lees ook