"Toen ging hij een stapje te ver"

Toen een predikant in de New Yorkse metro begon uit te halen naar een lesbisch koppel, onderbrak Rob Maiale diens woorden met een heuse zangsessie. Zo goed mogelijk waagde hij zich aan "I’ve got a golden ticket" uit de film "Willy Wonka and the Chocolate Factory". Op Buzzfeed deed hij het verhaal.

"Ik zat op de metro, toen deze man, die al eerder passagiers lastig viel, begon te prediken. Aanvankelijk was hij alleen maar bezig over overspel, ok. Dan begon hij openlijk relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht aan te klagen. Dat irriteerde me, maar omwille van de vrijheid van meningsuiting hield ik mijn mond."

"Maar dan keerde hij zich van het publiek naar een lesbisch koppel met hun kind. Hij vroeg hen: "Wat zal je je kind later vertellen, als hij vraagt waarom jullie in zonde leven en naar de hel gaan?" Ik besliste toen dat hij vanaf dan niets meer moest zeggen."

"Als je in deze stad wil leven, dan moet je leren om beleefd te zijn."

"Wat die man zei was zo absurd dat ik vond dat hem moest neutraliseren met iets wat even absurd was, maar tegelijkertijd vol vreugde." En dus kunt u hier beneden het resultaat zien:

lees ook