Bijna 100.000 bezoekers voor Mu.ZEE in Oostende

Het Oostendse Mu.ZEE heeft er met bijna 100.000 bezoekers een uitstekend jaar op zitten. De tentoonstelling "De zee, salut d'honneur Jan Hoet" speelt daar zeker een grote rol in.

De bezoekersaantallen van Mu.ZEE zitten in de lift: 65.000 in 2012, 87.500 in 2013 en in 2014 bijna 100.000. De goede cijfers zijn mee te danken aan enkele grote projecten zoals de dubbeltentoonstelling over Paul Joostens, de samenwerkingen met Theater aan Zee, KVS en het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika en de tentoonstelling "De zee", waar kunstkenner Jan Hoet nog een stevige hand in had voor hij overleed.

"De zee, salut d'honneur" is een stevige meerwaarde want de expositie, die de hele binnenstad inneemt, telde in december na anderhalve maand, al ruim 30.000 bezoekers. Ze loopt nog tot 19 april.

Voor 2015 heeft Mu.ZEE al heel wat ideeën. "We gaan over tot de inrichting en presentatie van een permanente museumvleugel volledig gewijd aan het leven en werk van James Ensor en Léon Spilliaert. Er komt een solotentoonstelling Lili Dujourie, in samenwerking met het S.M.A.K. in Gent, en een tentoonstelling met een selectie beelden en maskers uit de collectie van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren in dialoog met beeldende kunst, getiteld "Europese spoken"", klinkt het ambitieus.