Google haalt de Google Glass voorlopig van de markt

Google stopt voorlopig met het verkopen van de befaamde Google Glass aan gewone consumenten. Dat heeft het internetbedrijf in een mededeling laten weten. Pas wanneer het technologische gadget een meer gestroomlijnd uitzicht en een betaalbaarder prijskaartje krijgt, komt het opnieuw op de markt.
AP2014

De Google Glass kwam zo'n 2 jaar geleden voor het eerst op de markt. In eerste instantie verdeelde Google de "internetbril" in een beperkte oplage onder een geselecteerd testpubliek. Pas later kwam het grote publiek aan de beurt.

Van meet af aan botste de Google Glass op 2 obstakels. Enerzijds liet het design te wensen over. Veel gebruikers vonden het gadget te futuristisch en weinig stijlvol. Anderzijds rezen vragen over de privacy en de veiligheid van het ding. Wie de Google Glass op haar of zijn neus draagt, kan met eenvoudige commando's op het internet surfen, telefoneren en foto's nemen. Dat leidde tot een vrees voor misbruik en een schending van de privacy.

Google laat nu weten de Google Glass vanaf 19 januari niet langer aan gewone gebruikers te verkopen. Het internetbedrijf wil de digitale bril eerst verder ontwikkelen tot een meer gestroomlijnd product dat bovendien tegen een lagere prijs over de toonbank kan. Tot nu toe kostte de Google Glass liefst 1.500 dollar (een kleine 1.300 euro).

Grote bedrijven die de Google Glass voor professionele doeleinden gebruiken, kunnen de bril wél nog krijgen.

Meest gelezen