Obama vertoont "Selma" in het Witte Huis

De Amerikaanse president Barack Obama organiseert vandaag een speciale vertoning van "Selma" in het Witte Huis. De film over de Afro-Amerikaanse mensenrechtenactivist Martin Luther King Jr. is voor 2 Oscars genomineerd.
AP2014

"Selma" vertelt het verhaal van een mars van Selma naar Montgomery in de Amerikaanse staat Alabama die King in 1965 leidde. De film kreeg gisteren een Oscarnominatie in de categorieën beste film en beste originele lied.

Vrij verrassend misten hoofdrolspeler David Oyelowo en regisseur Aca DuVernay een nominatie in de categorieën beste acteur en beste regisseur. Had die laatste het wél gehaald, dan was ze de allereerste Afro-Amerikaanse vrouw geweest die op die prijs kans maakte.

Vandaag heeft president Obama beslist "Selma" in het Witte Huis te vertonen. De cast en de crew van de film zullen die speciale vertoning bijwonen.

Het is niet de eerste keer dat Obama Oscargenomineerde films in het Witte Huis vertoont. Eerder deed hij dat met "Slumdog millionaire", "Long walk to freedom" over het leven van Nelson Mandela en "Lincoln" over zijn beroemde voorganger die de slavernij in de VS afschafte.