Ook maandag nog 15.000 exemplaren van Charlie Hebdo te koop in België

De 30.000 exemplaren van het Franse magazine Charlie Hebdo die tussen donderdag en vrijdag in België te koop werden gesteld, waren allemaal binnen enkele minuten uitverkocht. Morgen zullen 20.000 exemplaren te koop worden gesteld en ook maandag komen er nog 15.000 extra exemplaren op de markt. Dat laat distributiebedrijf AMP weten.

Andere kranten en tijdschriften waarvan de voorpagina naar Charlie Hebdo verwees, hebben hun oplage verhoogd en zijn sinds enkele dagen uitverkocht. De oplage van de titel "Spirou" bijvoorbeeld werd verhoogd met 30 procent, maar was direct uitverkocht. Er is een herdruk van het nummer voorzien en 20.000 extra exemplaren zullen dinsdag in de winkel liggen.

België blijft, na Frankrijk, het land dat het grootste aantal bestellingen voor exemplaren van Charlie Hebdo heeft geregistreerd. AMP schat het aantal benodigde exemplaren om in de gewenste aanvragen te voorzien op 400.000 tot 500.000 stuks, terwijl er maar 65.000 exemplaren voor België beschikbaar zijn.