Openbaar vervoer op zijn hoede bij dreigingsniveau 3

Ook de vervoersmaatschappijen in ons land zijn alerter nu het dreigingsniveau is gestegen naar drie. Het is niet duidelijk wat die verhoogde waakzaamheid juist inhoudt. Er wordt geen hinder verwacht bij tram-, trein-, en busverkeer.

Bij NMBS bevestigen ze de verhoogde waakzaamheid en aanwezigheid van veiligheids- en politiepersoneel. "We houden natuurlijk ook contact met de betrokken diensten", zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols.

De Lijn gaat niet in details over de veiligheidsmaatregelen. "Er is geen indicatie voor een dreiging bij het openbaar vervoer, maar we houden wel contact met het crisiscentrum", zegt De Lijn-woordvoerder Tom Van de Vreken.

Thalys meldt dat er instructies gegeven zijn, maar kan niets zeggen over wat die instructies inhouden. Bij Eurostar klinkt het dat er alvast geen hinder zal zijn voor het treinverkeer.

Alertheid op Autosalon

Ook op het Autosalon, dat momenteel plaatsvindt op de Heizel, wordt er rekening gehouden met het dreigingsniveau. Febiac, de organisator van het Autosalon, zegt het nodige te doen in samenspraak met de bevoegde veiligheidsdiensten, maar spreekt zich evenmin uit over concrete maatregelen. "Als professionele organisator is het duidelijk dat veiligheid belangrijk is."