Opgepakte verdachte Verviers ontkent elke betrokkenheid

De man die gisterenavond is opgepakt in Verviers ontkent dat hij een terrorist zou zijn of aanslagen wilde plegen op politiemensen. De onderzoeksrechter heeft hem wel onder aanhoudingsbevel geplaatst, zo meldt de advocaat van de verdachte.
Gisteren vond een grote antiterreuractie plaats

De man was gisterenavond aanwezig in het pand in Verviers waar een vuurgevecht plaatsvond met de speciale eenheden van de federale politie. Hij bleef daarbij ongedeerd. Volgens het federaal parket had hij zich verscholen tijdens het vuurgevecht.

De twee andere verdachten die in het pand aanwezig waren en het vuur openden op de agenten van de federale politie, werden neergeschoten. In het pand werden onder meer vier oorlogswapens, vier handvuurwapens, munitie, explosieven en politie-uniformen gevonden, maar ook een hoop belastende documenten.

"Blanco strafblad"

Volgens zijn advocaat is de man nooit in Syrië geweest en heeft hij een volledig blanco strafblad. Hij ontkent ook dat hij iets met terrorisme te maken zou hebben en aanslagen gepland zou hebben.

Onderzoeksrechter Panou, die het onderzoek naar de terreurcel leidt, plaatste de man deze voormiddag wel onder aanhoudingsbevel. De man is in verdenking gesteld voor lidmaatschap van een terroristische groepering, bezit van explosieven met het oogmerk om een aanslag te plegen, verboden wapenbezit, gewapende weerspannigheid met voorafgaande afspraak en bedreigingen. Hij moet nu binnen de vijf dagen voor de raadkamer verschijnen.